Beschrijving van het ras Fins paard

Geplaatst op donderdag 02 oktober 2003 @ 09:09 , 297 keer bekeken

Beschrijving van het ras Fins paardLand: Finland

Stokmaat: 1.50 t/m 1.60

GESCHIEDENIS
Het Fins paard stamt af van twee paardenrassen die nauw verwant zijn aan elkaar. Deze rassen zijn de Finse Universal en het Fins (Karelisch) Trekpaard. Voor het tot stand komen van deze rassen is gebruikt gemaakt van verschillende geïmporteerde rassen. Dit waren warm- en koudbloedrassen. Deze rassen werden gekruist met inheemse pony's. Deze pony's leefden aan de kust van de Baltische staten.

RASOMSCHRIJVING
Het Fins paard heeft een recht hoofd, met vriendelijke ogen. Het kruis en de ledenmaten zijn sterk. De oren en de hals zijn kort, net als de koten. De schouder is gespierd en steil. De stokmaat van deze paarden varieert van 1,50 tot 1,60 meter.BIJZONDERHEDEN TYPEN
Doordat de voorouders van dit ras warm-, koudbloed en pony's waren heeft het Fins paard kenmerken van al deze voorouders. Het zijn allround paarden. Ze kunnen ingezet worden in de bosbouw, maar ook in de rensport en als rijpaard. Het Fins paard heeft een rustig, gewillig, gehard en braaf karakter. Ze leven opmerkelijk lang.

BIJZONDERHEDEN GANGEN
De 3 basisgangen worden goed uitgevoerd.

BIJZONDERHEDEN KLEUR
Het Fins paard is meestal vos kleurig. Aftekeningen komen vooral voor op hoofd en benen. De kleuren bruin en zwart komen zelden voor.

Verwant aan: Equus caballus


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: